BSO / NSO / VSO

Buitenschoolse opvang (BSO)

O-die kids biedt buitenschoolse opvang, in de vorm van naschoolse opvang (NSO) en voorschoolse opvang (VSO) voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Ons BSO programma wordt aangeboden in twee groepen van maximaal 20 kinderen met twee leidsters per groep. Zij kunnen zich vermaken met tal van actieve, stimulerende en ontspannende activiteiten. Er is voor ieder kind wat wils.

Onafhankelijk van andere instellingen en scholen

Voor een goede ontwikkeling van het kind is het belangrijk dat het kind zich veilig en vertrouwd voelt. De zorg bij de naschoolse opvang moet daarom in het verlengde liggen van de zorg die de kinderen thuis en op school krijgen. Wij bieden daarom kleinschalige naschoolse opvang aan. De kleinschaligheid van de BSO biedt vele voordelen: kinderen zien steeds dezelfde vertrouwde gezichten en er is genoeg aandacht voor elk kind. Bij ons is uw kind geen nummer. Onze pedagogisch medewerkers zijn specialisten die weten hoe kinderen zich goed kunnen ontspannen na een drukke schooldag. De kinderen hebben na een lange dag schoolse activiteiten behoefte aan een frisse nieuwe omgeving met nieuwe activiteiten en nieuwe gezichten, van zowel kinderen als begeleiding. Bij onze BSO locatie buiten de school en gaat het om een echt “tweede thuis” sfeer. De nadruk ligt op “vrije tijd”. Er moet niets, maar er kan wel een hele hoop!

Open deurenbeleid naschoolse opvang (NSO)

De kinderen krijgen als zij uit school komen in hun vaste groep drinken en iets te eten. Daarna mogen de kinderen zelf beslissen in welke groep zij willen spelen. In de groepen worden verschillende activiteiten aangeboden. Kinderen kunnen zelf kiezen aan welke activiteit ze willen deelnemen. Er zijn actieve bezigheden als koken, sport, expressie, techniek, dans en theater. Maar onze veilige en gezellige omgeving biedt ook voldoende ruimte om rustig een boekje te lezen of op een andere manier te ontspannen na een drukke schooldag.

Openingstijden NSO

  • Tijdens schoolweken: vanaf het moment dat de school uitgaat tot 18.00 uur
  • Tijdens vakantieweken: van 07.30 uur tot 18.00 uur
  • Op aanvraag is brengen om 06.45 uur en/of opvang tot 18.00 uur mogelijk

Ook voor opvang alleen tijdens de vakanties of juist alleen tijdens de schoolweken kunt u bij O-die kids terecht. Informeer naar de mogelijkheden.

Flexibele/incidentele opvang NSO

Heeft u onregelmatige werktijden en -dagen en weet u vooraf niet wanneer u opvang nodig heeft? Of moet u gaan solliciteren en geen opvang in de buurt? Stem de opvang volledig af op uw schema, zelfs wanneer u de ene maand meer opvang nodig heeft dan de andere of maar eenmalig. Informeer naar de mogelijkheden.

Voorschoolse opvang (VSO)

Schoolgaande kinderen kunnen vanaf half 8 terecht op de vso. Hier krijgen zij boterhammen en melk en mogen, als er nog tijd is, spelen. De kinderen worden daarna door een vaste leidster en/of vaste stagiaire naar school gebracht. Dit gebeurt met de bus of te voet. Bij het wegbrengen van de kinderen wordt er gehouden aan het protocol vervoer. De jongste kinderen worden zover mogelijk in de klas gebracht, op de oudere kinderen wordt gelet totdat zij in het schoolgebouw zijn.

Openingstijden VSO

Tijdens schoolweken: van 7.30 uur tot begintijd school (op aanvraag vanaf 6:45 uur). Ook voor opvang alleen tijdens de vakanties of juist alleen tijdens de schoolweken kunt u bij O-die kids terecht. Informeer naar de mogelijkheden.

Rondleiding of een persoonlijk gesprek?

Neem gerust contact op met O-die kids voor vragen, het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Contact