Groepen

O-die kids verzorgt iedere dag een educatief programma in een veilige en stimulerende omgeving. U kunt er gerust op zijn dat uw kind zich niet alleen sociaal, emotioneel lichamelijk en geestelijk kan ontwikkelen, maar ook heel veel plezier heeft.Ons programma geeft uw kind de tools die het nodig heeft om een zelfverzekerd en zelfbewust persoon te worden. Onze enthousiaste en betrokken leidsters blijven uw kind verrassen met mogelijkheden tot spelen, groeien en ontdekken.

Bij O-die kids werken we met verticale groepen, dat betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar in een groep zitten. Het werken met verticale groepen biedt verschillende voordelen, vooral op pedagogisch gebied. Zo komen kinderen in contact met kinderen van verschillende leeftijden, wat een positieve invloed heeft op hun sociale ontwikkeling. Ouders waarderen het dat hun kind zijn/haar hele kinderdagverblijf carriere in een groep met vaste medewerkers kan blijven. Zo kunnen ze een vertrouwensband met de medewerkers opbouwen, wat de gezamenlijke opvoedings-verantwoordelijkheid versterkt.

Er is voor deze aanpak gekozen, omdat wij vinden dat deze vorm van opvang de interactie met de kinderen verhoogd. Er zijn meerdere positieve punten die bij deze groepen naar voren komen. Hierbij denken we aan het leren van elkaar. De grote kinderen hebben een voorbeeldfunctie voor de jongste, ze leren de kleinste bijvoorbeeld liedjes en spelletjes maar ook praktische dingen als naar de wc gaan en uit een beker drinken. We zien vaak dat dit soort dingen graag nagedaan worden van elkaar. Maar ook de grote kinderen leren door met kleine kinderen in een groep te zitten. Zo moeten ze rekening houden met elkaar door af en toe rustig te doen, met een baby’tje kan je niet zo omgaan als met een leeftijdsgenootje en ze leren elkaar te helpen. De grote kinderen zullen zien dat de kleinere nog niet zoveel kunnen als zij. Ze kunnen de jas voor hen gaan halen of een tutje oprapen.

Wij gaan er daarbij van uit dat kinderen in verschillende leeftijden elkaar kunnen beïnvloeden tijdens het spel en kunnen stimuleren. Zelfvertrouwen en respect voor elkaar zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Verder blijft belangrijk dat de gezellige en huiselijke sfeer die wij de kinderen willen bieden ook op deze groep behouden blijft.

Om voor de kleinere kinderen meer rust te garanderen kunnen we de oudere kinderen mee nemen naar de gang nemen om activiteiten doen die aansluiten bij hun leeftijd en niveau. We denken dan aan telspelletjes of kleuren leren. Maar ook knutselwerkjes kunnen daar op aangepast worden.

Gezonde eetgewoonten

De voedingsgewoonten voor de rest van je leven worden al op jonge leeftijd bepaald. Bij O-die kids vinden we het daarom erg belangrijk om bij te dragen aan gezonde eet- en drinkgewoonten.

Vers fruit
’s Ochtends krijgen de kinderen vers fruit, om drie uur een tussendoortje en om twaalf uur een broodmaaltijd met vers bruin brood. Er is voldoende variatie in beleg waarbij gelet wordt op zoet en hartig en verder gewerkt wordt met adviezen vanuit het voedingscentrum.

Rondleiding of een persoonlijk gesprek?

Neem gerust contact op met O-die kids voor vragen, het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Contact